Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις
Ο ΣΕΕΜΕ διοργάνωσε με επιτυχία τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας EFCEM

Ο ΣΕΕΜΕ διοργάνωσε με επιτυχία τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας EFCEM

                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                   Γενική Συνέλευση EFCEM,  Ιούνιος 2024:

Ο ΣΕΕΜΕ διοργανώνει με Επιτυχία τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Εξοπλισμού Εστίασης (EFCEM)

 

                                                                                                                                                                  Αθήνα, 27 Ιουνίου 2024

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (ΣΕΕΜΕ) είχε την τιμή να φιλοξενήσει τη φετινή Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Εξοπλισμού Εστίασης (EFCEM), η οποία πραγματοποιήθηκε

στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, ακολουθήθηκε το επίσημο πρωτόκολλο, με την πρώτη ημέρα να περιλαμβάνει δείπνο καλωσορίσματος για τα μέλη των ευρωπαϊκών χωρών της EFCEM. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο του εξοπλισμού και της εστίασης. Η δεύτερη ημέρα αφιερώθηκε στη Γενική Συνέλευση, υπό την προεδρία του κυρίου Martin Ubl και του Γενικού Γραμματέα κυρίου Iain Munro, η οποία επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα του κλάδου, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

  • η πρόοδος που επιτυγχάνεται μέσω των Ομάδων Εργασίας της EFCEM, με τον ΣΕΕΜΕ να συμμετέχει και στις τέσσερις ομάδες που έχουν συγκροτηθεί. Τα γενικά πορίσματα που εξήχθησαν, προωθήθηκαν μέσω της Orgalim στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • η οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση στις χώρες – μέλη της EFCEM και
  • η πανευρωπαϊκή στρατηγική της EFCEM για τον κλάδο του εξοπλισμού το 2025.

Η επιλογή της Ελλάδας ως προορισμό για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση. Επιπλέον, αυτή η διάκριση ανοίγει νέες προοπτικές για τον κλάδο του εξοπλισμού στη χώρα μας. Η προσέλκυση μιας τόσο σημαντικής πανευρωπαϊκής εκδήλωσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και βελτίωση των υποδομών, ενισχύοντας έτσι την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Τίθενται τα θεμέλια, ώστε η χώρα μας να αναδειχθεί ως κεντρικός πανευρωπαϊκός προορισμός για την πραγματοποίηση διεθνών συναντήσεων τέτοιου βεληνεκούς.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (Σ.Ε.Ε.Μ.Ε), ιδρύθηκε τον Μάιο του 2007 και εκπροσωπεί την  πλειοψηφία των κατασκευαστών, εισαγωγέων-αντιπροσώπων και εμπόρων σε όλον τον κλάδο του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης. 

Όραμα του ΣΕΕΜΕ είναι η πρόοδος και η εξέλιξη του εξοπλιστικού κλάδου και η συμβολή με τις ενέργειές του στη συνολική υποστήριξη της Τουριστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Έχει ως κύριο άξονα δράσης, την ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα, καθώς και τη συνεργασία όλων των φορέων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας.

Διάδωσε το