Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις
Το πρόβλημα της αύξησης τιμής στα  μηχανήματα εστίασης.

Το πρόβλημα της αύξησης τιμής στα  μηχανήματα εστίασης.

 

                                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                                                    Αθήνα, 11/03/2022

 

 

 

Το πρόβλημα της αύξησης τιμής στα  μηχανήματα εστίασης

 

Οι επιχειρηματίες της εστίασης πρέπει να αποδεχτούν ότι οι τιμές για τον εξοπλισμό εστίασης θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραλαβές καινούριων εμπορευμάτων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης  προειδοποιεί ότι  ο κλάδος της μαζικής εστίασης θα δεχθεί τη μεγαλύτερη πίεση των αυξήσεων της οικονομίας.

Με την συνεχόμενη αύξηση του νικελίου και συνεπώς του ανοξείδωτου χάλυβα, τα μηχανήματα εξοπλισμού εστίασης γίνονται όλο και πιο ακριβά.

Πέρα από την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, παρουσιάζεται αύξηση και στο κόστος του νικελίου, το οποίο εκτοξεύτηκε από 20.000€ ανά τόνο σε 100.000€ ανά τόνο μέσα σε 2 ημέρες, αναγκάζοντας το χρηματιστήριο του Λονδίνου την αναστολή της διαπραγμάτευσης για μια εβδομάδα. Επίσης, το δυσβάστακτο κόστος της ενέργειας επιβαρύνει και το κόστος παραγωγής και διάθεσης των μηχανημάτων, αλλά και τα ίδια τα καταστήματα εστίασης.

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες εστίασης είναι να αγοράσουν εξοπλισμό που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, απλώς και  μόνο επειδή είναι διαθέσιμο. Αυτή η ενέργεια συμβάλλει ακόμα πιο έντονα στην αύξηση των κοστολογίων της  επιχείρησης εστίασης.

Ο ΣΕΕΜΕ συμβουλεύει τους επιχειρηματίες της εστίασης ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παραγγελίες νέου εξοπλισμού και ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός να συντηρηθεί  σωστά,  ώστε να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος ζωής του και να εξασφαλιστεί ότι λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η επαρκής εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να γίνεται η καθημερινή συντήρηση των συσκευών και το τακτικό σέρβις από ειδικευμένους τεχνίτες  είναι τα δύο βασικά στοιχεία.

 

Παναγιώτης Μωραΐτης

Πρόεδρος ΣΕΕΜΕ

Διάδωσε το