Κλαδικά Άρθρα
Γ. Καββαθάς: Ζητάμε να μπουν συσκευές καθαρισμού του αέρα στην εστίαση με πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Γ. Καββαθάς: Ζητάμε να μπουν συσκευές καθαρισμού του αέρα στην εστίαση με πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία των καταστηματαρχών στον κλάδο της εστίασης για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, ενόψει του φθινοπώρου, όταν θα είναι αναγκαία η χρήση των κλειστών χώρων λόγω των καιρικών συνθηκών. «Το 50% των πελατών χάνεται. Είχαμε κάνει και μια πρόταση στην οποία συμφωνούν και οι επιστήμονες για την χρήση συσκευών καθαρισμού του αέρα, που χρησιμοποιούνται και στα νοσοκομεία της χώρας. Είχαμε ζητήσει από τον Φεβρουάριο να βγει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσουν τέτοια μηχανήματα που καταστρέφουν τους ιούς, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού, σε ποσοστό 95%-99% ανάλογα με τις προδιαγραφές που φέρουν» σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Όπως είπε, θα είχε βρεθεί έτσι μια καλύτερη φόρμουλα που θα κράταγε και τον κλάδο στα πόδια του και από την άλλη δεν θα διαχωρίζονταν οι πελάτες. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται τριβές με τον πελάτη, ενώ αναγκάζονται να «σπάνε» και οι μεικτές παρέες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, πηγαίνοντας κάποιοι στους κλειστούς χώρους και οι υπόλοιποι στους ανοιχτούς.

«Δεν έχουμε πάρει απάντηση από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με το αίτημά μας. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, εμείς το ξαναβάζουμε στο τραπέζι με τον κ. Γεωργιάδη και αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας».

Οι επιχειρήσεις στην εστίαση έχουν πληγεί περισσότερο από τους άλλους κλάδους της οικονομίας, σημείωσε ο κ. Καββαθάς, λόγω των παρατεταμένων lockdown, ωστόσο λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν οριστεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα καταστήματα που δεν έχουν ανοιχτούς χώρους έχουν ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου την εφαρμογή των μέτρων. Ωστόσο στο κομμάτι του ελέγχου των πιστοποιητικών, ο κ. Καββαθάς, παραδέχθηκε πως είναι πολύ δύσκολο για τους επιχειρηματίες να ζητούν ταυτότητα πελάτη για να ταυτοποιήσουν τα πιστοποιητικά, παρότι προβλέπεται από την ΚΥΑ. «Αυτό χρησιμοποιήθηκε κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς επειδή η εφαρμογή δεν μπορεί να ελέγξει πιστοποιητικά τρίτων χωρών, όπου χρειαζόταν να ζητάμε να δούμε διαβατήριο», είπε καταλήγοντας ο κ. Καββαθάς.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διάδωσε το